מגזין ברוח גלילית | גליון 172 | מאי-יוני 2022

2022 מאי - י וני 054-6368716 לפרסום: מ ו פץ ח י נ ם ב י ש ו ב י מש ג ב , ר אש פ י נ ה ו י ש ו ב י ה ג ל י ל מ ג ז י ן ח ו דש י למהדורה הדי ג יטלית המקו ו נת הכנסו לאתר w w w . b e - g l i l i t . c o . i l מגזין לחיים הטובים גלילית ברוח 172 ׳גליון מס חורשים עולם סקיפר גיל ברזילי - העיירות הקסומות של קסטלי רומני בילוי ופנאי סיפורים מרפאים - מעיין בן אריה - מי אני מה אני טיול גלילי - חגיגת הדובדבן בגולן בילוי גלילי - מזי וורצל - די. אן. איי עם בשר - אסדו בר קיבוץ אלונים בית, אופנה ומשפחה גינה - מוני כורם - הכן גינתך לקיץ צרכנות - מדור המלצות על עסקים בגליל גורמה גורמה בריא - שף כרמית - בחג שבועות תעשה לך... עוגות גבינה גורמה גלילי - שף רוסלן יגודייב - גבינות, פירות ומה שביניהם השיקוי הפראי - מזי וורצל תשחץ, סודוקו נושאי פרסים ועוד. חג שבועות שמח!

04-8722708 האנטר האוס - גוש חלב רצוי להזמין מקום מראש בטל' hunter house מסעדת שף בית הצייד מסעדת בית הצייד הפתעה נפלאה וחוויה ייחודית לחובבי בשר, הן באיכות והן בטעמים המצוינים. מסעדה בסגנון מסעדת ציידים אמריקאית עם כל הסממנים: כובעי בוקרים לאנשי הצוות, מבנה אבן עתיק, אלמנטים עיצוביים מעץ טבעי, תקרה וכיסאות עץ גדולים. מרפסת רחבת הידיים, שבמרכזה עץ זית עתיק יומין, נתחי הבשר עושנו במעשנת בזמן שחיכינו לאוכל, קערה של בוטנים טבעיים הגיעה אל השולחן, כאשר הסועדים מוזמנים להשליך את הקליפות לרצפה, מנהג שלפי המסורת מביא מזל ליוצאים לצייד. התפריט מתבסס על נתחי בשר גדולים ומשובחים, המוגשים באופן מקורי ויוצא דופן על פלטות עץ יחודיות בליווי ירקות שטופלו גם על הגחלים, אווירה קסומה של בית ציידים כפרי. מגוון נתחי בשר טריים ואיכותיים ניצלים על האש החשופה בגריל העצים ההולנדי שממוקם במרכז המסעדה. ולצדם מוגשים סלטים עשירים, שמשתלבים היטב בטעמי הבשר. בכפר נותרו שרידים יהודים כמו קברים של חכמי הסנהדרין ובית כנסת עתיק. מוזמנים לטייל בגליל ולהגיע אלינו לחוויה מושלמת. חוויה במסעדת בית הצייד חג שבועות שמח!

04-6905554 טלפון להזמנות בלב משגב צמוד לבאלה חומוס מוזמנים להגיע לפסטה באלה, וליהנות ממגוון ארוחות פסטה עם מבחר רחב של רטבים ותוספות סוגי פסטה: קונכיה סלק/תרד רדיטורי סלק/תרד בלרינה ואפשר גם לקחת הביתה! פסטה טריה, שמיוצרת במקום ללא ביצים וללא חומרים משמרים גרם 350 ש״ח 20 מתאים גם לטבעונים

הסביבה, ישובי משגב, ראש פינה וישובי מגזין חודשי עצמאי המופץ לכל חנניה, פרוד, יסעור וישובים רבים נוספים. אמירים, כפר חפשו אותנו בדף הפייסבוק מזל דמרי סטודיו של מזל - גילון גיל ברזילי, שף כרמית אלקיים, שף רוסלן יגודייב, מעיין בן אריה, מוני כורם, מזי וורצל ודוברות תיירות הגולן. אריה מנדלסון - גילון מזל דמרי - סטודיו של מזל, גילון 04-9889550 : טלפקס 054-6368716 : נייד www.be-glilit.co.il פרטים באתר [email protected] : דוא”ל :עורכת ראשית :עיצוב ועריכה גרפית :משתתפים תגובות, הערות והארות יתקבלו בברכה. המערכת והמו”ל אינם אחראים לתוכן המודעות או לצילומים בהן או במדורים הפירסומיים. אין להעתיק, לצלם, להפיץ או להשתמש בכל חלק כלשהו מהעיתון ללא אישור בכתב מהמוציא לאור “סטודיו של מזל”. מגזין לחיים הטובים גלילית ברוח :מהדורה דיגיטלית מקוונת :ניהול, הפקה והוצאה לאור :פרסום ושיווק קוראים יקרים, ימי ספירת העומר ושבועות הם תקופת המעבר שבין סוף החורף לתחילת הקיץ. ולא מבחינת מזג האוויר, אלא כל העולם הסובב אותנו. עבור הורים לתלמידים זו תקופת סוף שנת הלימודים, תקופת ההכנה לבחינות סוף השנה, התקופה בה אנו משילים מעלינו את תרדמת החורף ועוברים למצב קיץ של אירועים תחת כיפת השמיים, טיולים, נופש ושעון קיץ. בהמלצת סקיפר דני ברזילי נגיע לחופשתינו בקסטלי רומני שהוא מחוז הררי של עיירות חקלאיות וכפרים עתיקים היושבים סביב שני אגמים כחולים וצלולים. אויר הרים צלול, תושבים מקסימים, שבילים ירוקים ותוצרת חקלאית מובחרת. נטייל בגולן ונהנה מקטיף הדובדבנים שהינו חלק מאירועי פסטיבל ארץ הגולן המתקיים בימים אלו בגולן ומשלב בתוכו עשרות אירועי תרבות, מופעי מוזיקה חיה, סיורים מודרכים, אטרקציות, קטיף עצמי, קולינריה וטבע. ובחזרה לשבועות, שהרי חג אינו מושלם ללא אוכל טעים ומתאים, במדורי גורמה בריאות וגורמה גלילי תמצאו מתכונים נפלאים לשבועות בשילוב פירות, גבינות ועוד. ועד אשר תגיע בקיץ החופשה האמיתית, אתם מוזמנים להעזר במתכונים, בכתבות, במודעות ובמדור ההממלצות, בהכנות וקניות לחג ובכלל. ולעזור לעסקים הקטנים שבסביבתנו. חג שבועות שמח! שלכם, מזל דמרי וצוות המגזין 054-6811977 , יובלים 1 מעיין היצירה 14:00 - 08:30 פתוח בימים שלישי עד שישי * לחמי מחמצת טבעוניים ומבוססים קמחים מלאים 50% על לפחות * מאפים במילוי שוקולד, קינמון, שוקולד קפה והל, תפוחים ועוד * קפה לשבת או לדרך * חלות מחמצת בסוף השבוע והפתעות חדשות בימי רביעי משלוחים לישובים בסביבת יובלים בימים שלישי וחמישי לחם, מאפה וקפה לאתר ההזמנות סירקו את הברקוד www.palmistry.co.il

04-6441733 אתנחתא באמירים - רח׳ הרימונים טל. אתנחתא באמירים בית קפה מעדנייה מאפים מקום קסום במושב אמירים המשלב בית קפה ומעדניה ממבחר מוצרי הגליל. במקום נאפים טרי! בייגלים, ג'בטות ומאפים. ניתן למצוא מגוון של מוצרים טבעוניים ומוצרים ללא גלוטן בתפריט ובמעדניה. מכירת מוצרים של מיכל סבון טבעי 14:00 סגירת מטבח ב 09:00-15:00 שעות פתיחה: כל השבוע, מלבד ימי שני, ניתן לראות תפריט באתר

ברוח גלילית 6 2022 מאי - יוני העיירות הקסומות של קסטלי רומני פירוש השם קסטלי רומני באיטלקית הוא הארמונות הרומיים. המחוז קיבל את שמו מהמצודות שנבנו בימי הביניים על גבעות האלבני ע”י משפחות אצולה מרחבי איטליה כמקום מקלט בעת מלחמות או מהומות כפרים ועיירות שנקראים 13 בעיר. יש במחוז בסה”כ על שם המצודות שנבנו בעבר בשטחן. מנקודת מבט גיאוגרפית, האזור הידועה בכינויו קסטלי רומני, שייך לאזור וולקני בשם קולי אלבני. פני הקרקע, כפי שנראים היום, נוצרו לאורך תקופה מאוד ארוכה פני שנים. 20,000 עד ל- 630,000 ארבעים ק"מ נסיעה מזרחה משדה התעופה של רומא, הביאו אותנו לפרסקאטי הממוקמת לאורך המדרונות של מונטה טוסקולו. העיירה ידועה בשמה המקורי וילה טוסקולאנה בשל הקרבה לרומא, כאלפיים שנים, הייתה ועודנה יעד פופולארי עבור בני האצולה של העיר לבניית בתי קיץ מפוארים. בתי מגורים מפוארים נבנו בסגנון הרנסנס המאוחר וסגנון הבארוק, על תשתית מבנים שהרומאים האצילים בנו על השדות הירוקים של קולי אלבני. בתחילה נבנו בעיירה בתים כפריים על ידי הרומאים האצילים ששימשו בעיקר לחופשות הקיץ, מסורת זאת נמשכה גם בימי הביניים והגיעה , כשמיטב אדריכלי התקופה בנו 16- לשיאה במאה ה כאן וילות מפוארות בסגנון בארוק בהן אירחו אירועים חברתיים גדולים, משתים ונשפים. עם הזמן הפך המקום לסמל סטטוס של אצילים וחברי האפיפיור. הדוגמה האלגנטית ביותר הינה וילה אלדוברנדיני ) המקבלת את פני המבקרים Villa aldobrandini( מהמיקום הפנורמי השולט שלה בכניסה לפרסקטי. הממצא הארכיאולוגי החשוב ביותר שהתגלה כאן מתקופת האמפריה הרומית - שרידים של וילה בה התגוררו שורה של נכבדים, לרבות אמו של הקיסר הידוע לשמצה ניר. מלבד וילות בארוק, מותג היין הלבן “פרסקאטי” הוא ללאספק המוצר החשוב ביותר של פראסקטי. זהמיוצר (עיר Città del Vino בגבעות סביב העיירה המכונה Golden( " היין), המקומיים מכנים אותו “היין הזהוב לאחר נחיתה ברומא, ניצלנו את מזג האוויר המצוין ונסענו כשעה ללב נוף פסטורלי, אשר היווה לשליטי איטליה כמקום מפלט. קסטלי רומני הוא מחוז )Castelli Romani( הררי של עיירות חקלאיות וכפרים עתיקים היושבים סביב שני אגמים כחולים וצלולים. אויר הרים צלול, תושבים מקסימים, שבילים ירוקים ותוצרת חקלאית מובחרת. 13 ביקרנו בשלוש עיירות מבין עיירות המחוז, חלקן אף חברי של כבוד במועדון אקסקלוסיבי של הכפרים הכי יפים באיטליה )I Borghi più belli d’Italia( ) גם בשל צבעו וגם בשל הערך הרב שלו. יין זה wine נחשב לאיכותי והמפורסם ביותר מכל היינות המיוצרים בקסטלי רומני, הוא הגאווה המקומית. ישבנו לטעימות (חנות יין מקומית) במרכז העיירה. Bottega- יין ב הידוע כשמה של vino Frascati- למדנו שמלבד ה D.O.P Denominación העיירה, ישנם עוד שלושה זני )- מערכת סיווג רגולטורית המשמשת de origen בעיקר ליינות, כלומר יין שמקורו במקום ספציפי, אזור Cannellino Frascati superiore, או מדינה) והם .Frascati spumante- ו Frascati (בשר coppiette- מוצר מקומי טיפוסי נוסף הוא ה חזיר או בשר סוס חתוך לרצועות, מתובל ומיובש). pupazza- עוד מוצר מקומי, מעט הזוי לטעמי, הוא ה , ביסקוויט העשוי מדבש בצורת אישה עם frascatana שלושה שדיים (שניים לחלב ואחד ליין, מאמין שילדים מקומיים נגמלים מיין). קנינו את הביסקוויט בשביל העניין, אך במבחן הטעם אכזב בגדול... העיירה הינה מרכז תרבותי אירופאי חשוב למספר enea,( מכוני המחקר המדעיים הממוקמים כאן , בשל האסטרטגיה 1856 ). כבר בשנת cnr, esa, infn castelli הרלוונטית שלה, זו הייתה העיר הראשונה של שהייתה לה היתרון של שירות רכבת. romani בסופי שבוע, הרחובות עמוסים במבקרים שבאים ליהנות מהיין והאוכל המקומי הפופולרי ומהברכות העליזות של האנשים המקומיים. Rocca Priora- ל Monte Compatri - שביל הליכה מ )(CaI 503 נסענו כשבעה ק"מ מזרחה מפרסקאטי לטובת מסלול הליכה נחמד. מבושמים מיין, בחרנו במסלול קל ונגיש, קילומטרים.. התחלנו בכיכר 5- אורכו קצת פחות מ ,)Monte Compatri( המרכזית של מונטה קומפרטי Santuario( המשכנו לסנטואריו די סן סילבסטרו ), השביל לקח אותנו למרכז San Silvestro Papa המבקרים של הפארק הטבעי קסטלי רומני ולאחר monte מכן לנקודה פנורמית יפה ממנה השקפנו על .Rocca di Papa- ו Salomone , יערות טבעיים שולטים בטריטוריה 17- מאז המאה ה ין (שהובא לישראל ִ ע ְ ל ּ ַ ג ַ לּוֹן ה ַ של הקולי אלבני; עץ א ), האופייני 20 לגינון בשנים הראשונות של המאה ה- 200- לאזור צמחיה ים תיכונית, מגיע עד לגובה של מטר. יער אלון לביד מעורב (אינו מופיע בנוי 300 בארץ), אופייני לאזור הצמחייה התת-ים תיכונית, מטר. נוף אלון זה הוא מגוון: 400-500 ומגיע לגובה של

ברוח גלילית 7 2022 מאי - יוני גיל ברזילי - סקיפר מקצועי ומדריך שייט. :באדיבות מארגן ומוציא פלוטילות להפלגות אתגר ברחב העולם. [email protected] ביערות צפופים יתפתח כעץ צר וגבוה ובמקומות פתוחים יתפתח כעץ רחב נוף. צמחייה של עצים רחבי י ֵ גל ַ עלים מעורבים (אלון, ליים, מייפל) אופיינית לר מטר. עץ האשור, האופייני 700-800 ההרים בגובה של מטר. יערות הערמונים 800 לאזורים הרריים, גדל מעל הנרחבים המכסים את המכלול של קולי אלבני, אינם ילידי האזור, אלא תוצאה של פעילות אנושית מתמדת באזור שגדלה מאוד בשלוש המאות האחרונות מאז ההתנחלויות הראשונות. עולם החי המאכלס את הטריטוריה של האזור הוא שופע ומעניין. ציפורים הן קטגוריית החיות הנפוצה ביותר, משפחת ציפורי השיר היא השולטת כאן. ניתן לראות ירגזי, אדום החזה המוזכר בכתביו של שיקספיר, רוּשׁ מצוי ועוד רבים. ּ ָ נחליאלי, סבכי שחור-כיפה, פ קסטל גנדולפו, או פשוט “קסטלו” כפי שמכנים אותה המקומיים, הינה אחת מן העיירות המתויירות ביותר במחוז, היושבת על אגם אלבנו ומפורסמת כמעון הקיץ של האפיפיור. במיקום נהדר המשקיף על לאגו אלבנו, העיירה ממוקמת על סף לוע געש. זו ידועה ביופיו של הטבע שמסביב ובמרכזה ההיסטורי האלגנטי המוקף ​ בחומה. התמלאנו קסם מהאלגנטיות הפשוטה של המרכז ההיסטורי, שוטטנו ברחובות הציוריים ש ל העיירה ובתי הקפה והחנויות המנומנמות בתקופה זו. לא סתם נבחרה כאחת העיירות היפות באיטליה. לגמנו Piazza(. קפה בכיכר המרכזית פיאצה דלה ליברטה ) קסטל גנדולפו מתגאה בעובדה della Liberta שבכיכר זו נמצאת תיבת הדואר הראשונה בעולם! קסטל גנדלפו והערים השכנות היו מקומות מועדפים לבניית מגורי קיץ עוד בימי הרומאים, בתחילה על ידי משפחות פטריציאניות וקיסרים ומאוחר יותר על ידי אנשי דת חשובים ורומאים אצילים. עדות לתקופה הרומית הם שרידי הווילות ובתי המגורים ששרדו כיום. העיירה קיבלה את שמה ממשפחת גנדולפו מגנואה אשר בנתה את המצודה בראש הגבעה במאה הועברה המצודה לידי הוותיקן 1596 . בשנת 13- ה והוסבה לשמש כמשכן הקיץ של האפיפיור. העיירה Palazzo(( י ִ יפיוֹר ִ פּ ַ הקטנה מפורסמת בארמון הא , בו בילו האפיפיורים את הקיץ שלהם מאז Pontificio . רובן של אחוזות הפאר נבנו החל מהמאה 17- המאה ה , כאשר קסטל גנדולפו הפך לנחלת הכס הקדוש. 17- ה התרשמנו רבות ממעון הקיץ המפואר של האפיפיור השולט בתצפית נוף על אגם אלבנו. השקפנו על מי האגם הכחולים. האגם קרוי גם לאגו די קסטל גנדולפו מכיוון שהמים משקפים את העיירה שבה נמצא בית מטר, הוא מחזיק בשיא 170 האפיפיור. עם עומק של של אגמים געשיים איטלקיים ומהווה יעד לאוהבי ספורט ימי עם עניין מיוחד בחתירה, שייט וצלילה. קילומטרים) ניתן לראות 10 לאורך ההיקף (בערך הרבה רצים והולכים, אך לא רק ספורטאים פוקדים את לאגו אלבנו - הנוף המקסים שלו, הצמחייה העשירה, ארכיאולוגיה, עדויות היסטוריות-אמנותיות הופכים אותו ליעד טיולים מרתק. המוצר הטיפוסי החשוב ביותר של העיר הם אפרסקים, ומהווים Guance di Canonico הידועים בשם מרכז של פסטיבל מקומי. העיירה ידועה גם בזכות הביסקוויטים המעולים שלה ובשל מנות דגי המים המתוקים הרבות. תצפית מרכיבת המשקפיים מזרחית לאגם אלבנו, לאורך השביל ש"יושב" היום על ), ישנו מקום הידוע בכינויו via sacra( דרך עתיקה ), או בתרגום חופשי Occhialone( האוצ'יאלונה לאיטלקית - המשקפיים. מדובר במרפסת טבעית שנוטה לכיוון דרום והנקודה היחידה של קסטלי רומני ממנה אפשר לראות גם את לאגו אלבנו וגם את לאגו די נמי בו זמנית. מכאן, המים המשקפים את השמש בשוליים המעגליים סביב המכתשים הוולקניים העתיקים, הזכירו למישהו זוג משקפיים .)"occhiali" גדול (באיטלקית ) היושבת על שפת האגם על Nemi(, קינחנו בנמי שמו היא קרויה. פגשנו עיירה כפרית קטנה וציורית, ברחובה הראשי חנויות מקומיות ומסעדות המשקיפות על האגם. הבחנו בשרידי המצודה קסטלו רספולי . המוצר 10- ) שנבנתה במאה ה Castello Ruspoli( המקומי הטיפוסי שנמי מתגאה בו, הוא הפרגולינה באיטלקית : תותי בר). תותי הבר הטעימים fragoline( והידועים שגדלים בשטחה, נחשבים לבעלי טעם ייחודי, אך לא הבחנתי בכך במבחן בטעם. ברחוב הראשי ישבנו בבית קפה-מסעדה וטעמנו מנות המשלבות את תותי הבר המקומיים כמו: פסטה, ריזוטו, עוגות, טרמיסו וליקר התותים המקומי. העיר היא גם יצרנית גדולה של פרחים, דבש ופטריות. בין כל המאכלים האופייניים למסורת הקולינרית של fettuccine ai porcini- נמי כדאי להזכיר את ה (פסטה פטוצ'יני עם פטריות פורצ'יני), פולנטה קון לה סלסיקה (תירס טחון עם נקניקיות), מינסטרה די ג'אלוני קון לה סנטורגיה (מרק שעועית מתובל עם (דג baccalà in guazzetto ,) עשבי תיבול מקומיים coratella con le ,) בקלה מלוח בתבשיל עגבניות ים עם גרעיני חומוס) ופיצה מקמח תירס ִ ר ָ י ְ (שׁ fave במילוי ירקות. מהעיר השקפנו על אגם נמי, הקטן מבין שני אגמי Specchio di קסטלי רומני. בימי קדם נקרא גם ה של דיאנה) בגלל היער הקדוש ו-) ָ א ְ ר ַ (המ Diana מקדשה של דיאנה, Tempio di Diana Nemorense אלת היער) הממוקם לאורך הגדות. לאגו די נמי נחשב כמקום בילוי ונופש של הרומאים. הקיסר קליגולה ארגן חגיגות ענק לכבודה של דיאנה על שתי הספינות המפורסמות שלו, שעוגנו במרכז האגם הוולקני הקטן הזה. את שרידי הספינות ניתן לראות היום במוזיאון דלה נבי רומנה השוכן על גדות האגם. כיום, חלק גדול מגדות האגם נתפס על ידי גידולים של תותים טעימים מאוד, שבזכותם התפרסם הכפר הימי-ביניימי האטרקטיבי נמי. לסיכום, זהו יעד אידיאלי לטיול של מספר שעות עבור אלו המחפשים להחליף את הרעש וההמולה של עיר הבירה באזור ירוק ופסטורלי. כאן תוכלו לתפוס קצת שלווה ונחת ולהנות מאירוח כפרי ומנופים עוצרי נשימה.

סמינר ביוגרפיה לאור האנתרופוסופיה עלי גביע לכל אדם מסע חיים יחיד ומיוחד לכל אדם אירועים ומפגשים בחייו אשר נשארו לו כחידה המבקשת פתרונה התחקות אחר מהלך הביוגרפיה מאירה את המפגשים ואירועי חיינו באור חדש ומגלה את משמעותם הסמינר מיועד - לכול המבקש להרח יב את נקודת מבטו על האדם , בכך לתמוך בתהליכי חייו ובאלה של זולתו . כמו כן למטפלים , יועצים , הורים , עובדי חינוך , תפקידי ניהול וארגון מבנה הקורס – לימודי ביוגרפיה , התנסות אומנותית בהקשר הביוגרפי וסדנה לפיתוח כלי להבנת משמעותה של הביוגרפיה האישית וזו של האחר התכנים - הורות וחינוך , זוגיות , תהליך קבלת - החלטות , משמעות המחלה , המשבר והסבל , שליחות הכעס , שאלות של מקצוע וייעוד ונקודות מפנה בחיים שנת הלימודים תחל באוקטובר 2222 הרדוף , יום רביעי בין השעות : – 00:22 22:22 להרשמה וקבלת פרטים : שלומית ליברמן - 252-7533535 , אלכסנדר קולון – 252-0509055 אריאלה דורון - 233-5255233 , 252-2095092 [email protected]

ברוח גלילית 9 2022 מאי - יוני 24/7 שרות בצפון 04-9888240 052-3721758 [email protected] שרותי פריצה לדלתות, מכוניות וכספות. החלפה והתקנה של צילינדרים. החלפת מנגנונים לדלתות רב בריח. אחזקה, תיקון ושיפוץ מנעולי דלתות. התקנת מנעולים ביומטרים וקודנים. מתחדשים במנעול חכם לראש שקט ונקי מדאגות חג שבועות שמח 04-8336336 טל. לב משגב רקפת כשר פתוח: ימים א’-ה’ 11:00-21:00 יום ו’ ושבת סגור הפיצה המטיילת זו לא רק פיצה! חג שבועות שמח! משלוחים לישובי הסביבה הקרובה בשעות הפתיחה פיצות במגוון בצקים ותוספות: קמח רגיל, קמח כוסמין, ללא גלוטן ופיצה טבעונית חדש בתפריט! לזניה צמחונית מעולה ומגוון פסטות קיש בתוספת סלט אישי שקשוקה עם לחם הבית בתוספת סלט אישי סלט ירוק ברוטב הבית

מי אני מה אני דניאלה סגל קוראים יקרים, הסיפור שבחרתי להביא לכם היום הוא מתוך בלוג סיפורים נפלא של דניאלה סגל: מטפלת הוליסטית, מנחת ביודנסה, בלוגרית ומתעדת סיפורי חיים. מעיין בן אריה מפגשים מיוחדים ליחידים, לזוגות ולקבוצות בתחום "כירולוגיה וקריאת ייעוד הנשמה". סדנאות, קורסים והרצאות בתחום "סיפורים מרפאים" www.palmistry.co.il www.healingstories.co.il לעדית, חברתי היה כרטיס פלטינום של הנוסע המתמיד. בשנים שאני מדברת עליהן, רק לשלוש נשים בארץ היה כרטיס כזה. את מי היא לא פגשה בטיסות . ? מלכים ונסיכים, v.i.p- הכי-הכי של מחלקות ה שגרירי רצון טוב וסתם שגרירים, ידוענים רדופי פפרצ’י וכמובן נציגי האצולה העכשווית, הלא הם מנהליה הבכירים של תעשיית ההייטק. מה היה סוד הצלחתה של עדית? אני דבקה בדעה שגם אם מדובר בעסקים של מיליונים, מדובר, בסופו של דבר, בבני אדם. במילים אחרות – במערכות יחסים. בנוסף ליתר איכויותיה, לעדית יש תכונה אנושית נדירה: היא יודעת להקשיב. החיים שלכם מעניינים אותה באמת. אבל זה עדיין לא מספיק. כדי לפתוח לבבות צריך גם לדעת לשאול את השאלות הנכונות, ועדית ממש טובה בזה. אף אחד לא יכול לעמוד בפניה. ראיתי את זה שוב ושוב. את עדית הכרתי כשהיא הגיעה אלי לטיפול בכאב גב. “תוציאי ממני את הכאב הזה,” ביקשה. “מחכה לי מחר טיסה לסין.” לאחר אבחון קצר, העזתי להציע לה לבטל את הטיסה. עדית הביטה בי במבט נוקב, ואמרה: “לא משלמים לי שישים אלף שקל לחודש פלוס בונוס כדי לשכב בבית.” “אני מבינה. טוב, רק שתדעי שרפלקסולוגיה זה לא הוקוס פוקוס…” על כל לחיצה קלה בכף הרגל, עדית הגיבה בגניחות כאב. “היי! באתי להתפנק, לא לסבול,” ציינה. עשיתי אבחון מהיר: האדרנלין בשמיים. מערכת החיסון בקרשים. מסקנה ראשונית: סטרס ברמות מתקדמות. המלצה טיפולית: חופשה דחופה, רצוי בטבע, בלי ניידים מכל סוג שהוא. לבסוף הוספתי עוד אבחנה מלומדת: “את רואה עדית כמה שהגוף שלך חכם? הוא פשוט מאותת לך שאת זקוקה למנוחה.” “בינתיים אני זאת שאומרת לגוף שלי מה לעשות,” ענתה עדית בטון של מנכ”לית בכירה. הצעתי לה לעשות בדיקות. קיוויתי שכשהיא תראה את התוצאות שחור על גבי לבן, היא תשתכנע ותעשה משהו בנידון. היא המשיכה לבוא לטיפולים פעם בשבוע, לפני צאתה לעבודה. יום אחד, כמה חודשים אחרי שהכרנו והספקנו להתחבר, עדית הגיעה אלי הישר משדה התעופה. לא נפגשנו קרוב לשלושה שבועות, שבהם היא זיגזגה בכל רחבי ארצות הברית וקנדה. עוד לפני שהיא נשכבה על המזרון, היא בישרה לי: “התפטרתי מהעבודה. אני עוזבת בינואר, בעוד חודש וחצי.” “וואלה? סופי?” שאלתי, למרות שכבר הספקתי להכיר את כושר קבלת ההחלטות הזריז שלה, “איך זה קרה?” “אני יכולה להגיד לך בדיוק את הרגע,” ענתה. “זה היה בלובי של בית מלון אחד, לא זוכרת באיזו עיר, מיד ” של בון ג’ובי. בעצם, it’s my life“ אחרי סיום השיר זה קרה עוד לפני שהסתיים השיר…” היא שהתה בבית מלון בעוד עיר נטולת-שם, בחדר שלא היה שונה במאומה מכל יתר החדרים בהם שהתה בימים האחרונים. היא תכננה להיכנס מוקדם למיטה אחרי יום מתיש אם כי פורה באופן מיוחד: היא סגרה עסקה בשווי של כמה עשרות מיליוני דולרים. ולכן היא התפלאה על תחושת הדכדוך והריקנות הלא אופיינית שחשה פתאום. היא ירדה ללובי להתעודד מעט בעזרת כוסית קטנה לפני השינה. הלובי היה כמעט ריק, למעט זמר שחור אחד ששר וליווה את עצמו בפסנתר. קולו הצרוד שבקע בדד מתוך האפלולית הדהד בתיאום עם מצב רוחה המלנכולי. וכשהזמר החל לשיר, בסגנון בלוז, את ”, היא מצאה את עצמה מתייפחת בקול, it’s my life“ דמעותיה נושרות על דלפק הבר. “הפעם האחרונה שהיו לי דמעות בעיניים הייתה כשלקחתי שאיפה של סיגר קובני וזה היה לפני הרבה שנים.” “את יודעת,” הוסיפה ואמרה, לכאורה בלי קשר, “כשהייתי נערה חלמתי לנסוע להודו, כמו אימא תרזה, לעזור לכל המסכנים.” רצה המקרה, ובטיסה חזרה לארץ התיישב לידה ידוען חתיך שאינני יכולה לנקוב בשמו מטעמים ידועים. התפתחה ביניהם שיחה מלב אל לב על הגורל האנושי ועל משמעות החיים. בסופה, הבחור הנ”ל הציע לה לנסוע לאשרם של אושו, בפונה. “החוויה עשויה לשנות את חייך כמו שהיא שינתה את חיי,” הבטיח לה. עדית שמעה בקולו. מיד בסיום עבודתה היא טסה להודו, לאשרם. קיבלתי ממנה משם כמה מיילים נרגשים: “היום כל שרירי הפה שלי תפוסים. זה מסדנת הצחוק. צחקנו שבעה ימים, מבוקר עד ערב. שמת לב שצחוק ובכי נורא קרובים זה לזה? נראה שהם יוצאים מאותו מקום.” אחרי שבועיים הגיע מייל נוסף: “היום למדתי לדבר ג’יבריש. בן זוגי לתרגיל הזכיר לי את האקס שלי. וואו! מה שהוא היה צריך לספוג ממני! אמרתי לו, בג’יבריש כמובן, את כל מה שאני חושבת עליו. איזה הקלה!” ועוד מייל: “היום הגעתי למסקנה מרעישה: החיים האמתיים מתרחשים בסדנאות. בחוץ הכול פארש וזיוף.” ומייל נוסף: “היום התחלתי את הסדנה הכי נחשבת באשרם, סדנת ‘מי אני’. במשך עשרה ימים, מבוקר עד ערב, אנשים שואלים את עצמם את שאלת-השאלות – ‘מי אני?’ מבוקר עד ערב מי אני מי אני מי אני. אני רק מקווה שאני לא אתחרפן. גם זה קרה פה.” זה היה המייל האחרון שעדית שלחה מהודו. במשך כמה שבועות לא קיבלתי ממנה שום אות. למען האמת התחלתי לדאוג לה קצת. והנה, יום בהיר אחד, קצת יותר מחודש אחרי אות החיים האחרון, עדית הופיעה בביתי. היא נראתה נפלא. מעולם לא ראיתי אותה זורחת וזוהרת כל כך. אמרתי לה את זה. “כ-ן, אני מה זה מבסוטית! הייתה לי עכשיו פגישה עם יו”ר הדירקטוריון של חברה הייטק בינלאומית רצינית מאוד. התקבלתי לעבודה! שכר גבוה, בונוסים שמנים, והעיקר – הרבה טיסות טרנס-אטלנטיות.” עדית הצליחה להפתיע אותי שוב. “מה קרה ששינית דעתך?” שאלתי. “מה שקרה זה שמועדון ‘הנוסע המתמיד’ התכוון לשלול ממני את כרטיס הפלטינום שלי. לא היו לי מספיק טיסות.” “ו…?” שאלתי “לא נעים להודות אבל נבהלתי. פשוט נבהלתי.” עדית קמה לפתע, ניגשה אל קדמת הבמה, כלומר אל מרכז המטבח, נעמדה בפוזה של גיבור שכספירי, ובקול מלא פאתוס התפייטה: “מי אני מה אני בלי כרטיס הפלטינום שלי?” לאחר רגע ניגשתי גם אני אל הבמה: “מי אני ומה אני בלי הקטורת והשרוואל הלבן שלי?” ועדית: “מי אני ומה אני, בלי החוטיני האדום שלי.” ואני: “מי אני ומה אני בלי הגולדן-בלונד שלי…” וכך הלאה, וכך הלאה, כיד הדמיון הטובה התעופפו להן במטבח הקטן תחפושות ססגונית ומסכות וזהויות שאולות כמו נוצות צבעוניות בקרנבל ריו. כשנרגענו, הסכמנו בינינו שזו הייתה סדנת צחוק מוצלחת מאוד. אפילוג: בסופו של דבר, עדית התפטרה גם מהחברה הזאת, ולא חזרה יותר לעבוד כמנכ”לית בכירה. באותה שקדנות שמאפיינת אותה, היא נכנסה לתחום של מדיטציה ופילוסופיה בודהיסטית. היא ממשיכה ללמוד סינית בהצטיינות יתרה, ואת מספר התארים שהיא הוציאה בשנים האחרונות כבר הפסקתי לספור. אה, והיא גם רוקדת ביודנסה. למה אני מספרת לכם את זה? כדי לחזק את המסר שלי שאומר שאף פעם לא מאוחר מדי לרדת מהמטוס.

ברוח גלילית 12 2022 מאי - יוני Natural Gourmet Institute for health - שף כרמית אלקיים, בוגרת ה מטבח גורמה פרטי" - במנהטן, בעלת "בריא and culinary arts מספקת שרותי שף פרטי, סדנאות לבישול בריא ואימון אישי וזוגי למטבח בריא. www.bari-carmit.co.il ,"שלא תיפול, שלא תיסדק"כבר בנסיונות הראשונים שלי באפיה, הרבה לפני שאפיה הפכה לחלק מהמקצוע, היה ברור שיש להיזהר מעוגת גבינה. לא לפתוח " או "מים רותחים בתבנית"היו רק חלק מהאמירות על האופי ההפכפך של הגברת. נדרשנו להרבה פודינג אינסטנט ולשלל פטנטים כמו ובעיקר אומץ וסבלנות, כדי להעיז לאפות עוגת גבינה גבוהה, מלאה גבינה ובעיקר זקופת קומה. מכאן, שניגשתי למשימה של "את דלת התנור , כסוג של תיקון במערכת היחסים המורכבת שלנו. על מנת שלא להשבית את שמחת החג המיוחד הזה, החג "עוגות גבינה בריאות ושפויות" לרגע בצד, נזכור שחג שבועות הוא חג "מוצרי חלב - לאכול או לוותר" החקלאי האהוב עלי ביותר, נשאיר את הויכוח ואת חילוקי הדעות לגבי הביכורים והקציר ולא רק חג הגבינות ואפשר לשמוח גם עם עוגת גבינה, מעת לעת. וכעת זאת העת. העדפתי גבינות עיזים, יוגורט עיזים, ריקוטה עיזים, כחלק מחומרי הגלם, לא וויתרתי על עוגת שוקולד עם כפתורי גבינת ריקוטה (בלי קמח בכלל) ויש גם כנאפה נפלאה מעדני שוקולד ריקוטה מעדן שוקולד אמיתי, בלי קמח, ועם כפתורי גבינה יפהפיים חומרים אישיות) 12 אינגליש קייק או 2 או 22 (לתבנית עגולה לעוגה אחוזי מוצקי 70 או 60 גרם שוקולד מריר - רצוי 250 קקאו כוס סוכר 3/4 גרם חמאה 70 כוס שמנת לקצפת 1/2 ביצים 3 כפות) 4 כוס קורנפלור ( 1/2 לכפתורי הגבינה גרם ריקוטה עיזים של מחלבות גד 100 חלמון 1 כפות סוכר 1 1/2 כפית תמצית וניל איכותית 1/2 הכנה מעלות ומשמנים תבנית 180- מחממים תנור ל שקעים. אפשר גם שתי תבניות מוארכות, אבל כפתורי הגבינה יפים יותר באפיית מאפינס. ממיסים על בן מארי: בקערת ערבוב שמים את השוקולד, הסוכר, החמאה והשמנת. מניחים את הקערה על סיר ובו מים רותחים. מבשלים, תוך ערבוב, עד שהעיסה אחידה והסוכר נמס. כשהעיסה נמסה וחלקה, מורידים מהאש ומצננים כמה דקות. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור תוך בחישה עד שהעיסה חלקה וללא גושים. ממלאים תבנית שקעים בעיסת גובה. 3/4 השוקולד, עד בערך מכינים את הגבינה: מערבבים בעזרת מטרפה את הריקוטה עם החלמון, הסוכר והוניל לעיסה חלקה ומכניסים לשקית זילוף. מכניסים את שקית הזילוף לתוך כל שקע ולוחצים עד .שנוצר כפתור גבינה מעל פני העיסה בדרך זו, יצרנו כפתורי גבינה שיתן יהיה לחוש בטעם .שלהם אופים כעשרים דקות רק עד שפני העוגה מתייצבים. מחלצים מהתבנית רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי. כנאפה גבינת עיזים בטעם מלבי שילוב של אטריות קדאיף וגבינת ריקוטה עיזים עם מי זהר (מי ורדים), בניחוח מלבי משכר. חומרים ס"מ או 24 (לתבנית פאי תבניות אישיות) לאטריות גרם אטריות קדאיף 250 (קונים בקונדיטוריות של עוגות מזרחיות או קפוא בסופרמרקט) גרם חמאה מומסת 100 לגבינה 5% גרם ריקוטה עיזים 250 של מחלבות גד ביצים 2 חלבון 1 כוס סילאן 1/2 כוס יוגורט עיזים טבעי 1/4 כפות קורנפלור 3 כף מי זהר 1 לקישוט: פיסטוק קלוי (במחבת ללא שמן), אפשר לשבור מעט בעזרת מערוך. הכנה תבניות 4 מעלות ומשמנים 180- מחממים תנור ל ס"מ. 26 אישיות או תבנית פאי של מכינים את האיטריות: מפוררים את אטריות הקדאיף בקערה. אם האטריות קפואות מפשירים אותם לילה במקרר. מפרידים בעזרת האצבעות או שגוזרים אותן קצת במספריים.יוצקים על האטריות חמאה מומסת. מערבבים היטב את האטריות עם החמאה. מרפדים את התבניות האישיות או את תבנית הפאי בחצי מכמות האטריות ומהדקים בקלילות (מחצית נוספת תשמש לכיסוי). מכינים את מלית הגבינה: שמים את כל חומרי המלית בקערת מיקסר ומערבבים. יוצקים את התערובת על האטריות שבתבנית. מפזרים את האטריות שנותרו מעל הגבינה, ואופים כעשרים דקות. האטריות מזהיבות מעט. מפזרים מעט פיסטוק מעל ומגישים חם. www.assafronen.com צילום התמונות: אסף רונן בחג שבועות תעשה לך... עוגות גבינה

חג שבועות שמח! אביזרים מהחברות המובילות באירופה איכות ויופי בשער אחד חדש! שרות תיקונים והתקנות למערכות 04-9969726 : מושב אושרת טלפקס a v i . g . g a t e s @ g m a i l . c o m מתקין מורשה

ברוח גלילית 14 2022 מאי - יוני קטיף הדובדבנים הינו חלק מאירועי פסטיבל ארץ הגולן המתקיים בימים אלו בגולן ומשלב בתוכו עשרות אירועי תרבות, מופעי מוזיקה חיה, סיורים מודרכים, אטרקציות, קטיף עצמי, קולינריה וטבע פסטיבל "ארץ הגולן" יתקיים בגולן בין התאריכים והוא כולל עשרות אירועים שונים של 31/5-07/7 תרבות וחקלאות וכן את חגיגת קטיף הדובדבנים. פירות הקיץ בגולן, הדובדבנים ופירות היער הם אטרקציה תיירותית מהנה בפני עצמה. למעשה, חגיגת הדובדבן מתחילה בדרך כלל כבר בחודש אפריל, עת מקשטת הפריחה היפהפה את צפון הגולן בלובן מלכותי, וממשיכה עם הבשלת הפרי והקטיף. השנה, החל מתחילת יוני יפעלו אתרי הקטיף העצמי בצפון הגולן המציעים פעילות מהנה לכל המשפחה וביניהם: בוסתן בראשית בגולן, חוות הסוס והדובדבן, קטיף עצמי אודם, קטיף עצמי אל רום, הבוסתן של מוטי, קטיף עצמי משק לוי, קטיף הדובדבן שבגולן, קטיף עצמי נווה אטיב וקטיף עצמי משק מלול. יש להתעדכן מול אתרי הקטיף על מועד פתיחה מדוייק של הקטיף התלוי בהבשלת הפרי ועל כמויות הפרי בשטח. מידע נוסף על אתרי הקטיף ניתן למצוא באתר תיירות או בפייסבוק\ www.tourgolan.org.il : גולן בכתובת [email protected]( " אינסטגרם: "תיירות גולן הדובדבן שבגולן זנים שונים של דובדבנים , תותי שדה, תות 9 ? מה פקיסטני פטל אדום, ופטל שחור, תפוחי עץ, אפרסקים ונקטרינות. אתר הקטיף העצמי הוא המשך של המשק המשפחתי שהוקם לפני למעלה משלושים שנה, מתוך חלום לעסוק בחקלאות ברמת הגולן. האתר באווירה משפתית ביתית וצעירה, טובל בנוף המרהיב של הרי הגולן. במהלך הקטיף מקבלים הסבר מהמדריכים על קטיף נכון וסוגי הפרי. במקום עצים נמוכים וסולמות המאפשרים לילדים ליהנות אף הם מהקטיף. באתר פינות ישיבה מוצלות, מזנון המציע שתיה חמה, שתיה קרה, גלידות ושירותים. חוות הסוס והדובדבן במקום ישנן מגוון של אטרקציות למשפחות, אפשרות לעשות פיקניק, שירותים מסודרים, שתילים למכירה, סוסים בחווה, עולם הדבורים, פינת ליטוף, דוכנים ובסופי שבוע הופעות חיות ללא תשלום נוסף. ניתן לקטוף פטל אדום ושחור, תות שדה, אוכמניות ועצים של תות עץ פקיסטני המיוחד בטעמו ישנו מטע עם זנים מאוחרים יותר המאפשרים לנו להמשיך את עונת הדובדבן עד אמצע יולי עם דובדבנים מתוקים, חמוצים ובהמון צבעים. הערות: משלמים מחיר כניסה ונהנים מאכילה חופשית ללא ריסוס של הפירות ומהאטרקציות הכלולות במחיר הכניסה. במידה ורוצים לקחת הביתה פירות, ניתן לשלם בקופות לפי משקל. 10/6/2022 - מתי? פתיחה ב ש״ח לאדם מגיל שנתיים (מחיר מוזל לכבוד 25 ? כמה פתיחת העונה). חגיגת הדובדבן בגולן אתרי הקטיפים בגולן מציעים חוויה משפחתית מהנה וטעימה , יום 9:00-17:00 ’ פרטים: שעות פתיחה: ימים א’-ה , (כניסה 8:30-18:00- וביום שבת מ 8:30-17:00 ’ ו אחרונה כשעה לפני סגירה). מומלץ להגיע מוקדם. 1-700-707-190 לפרטים נוספים הערות: ניתן למצוא כרטיסים מוזלים באתר הבית ובמגוון מועדונים. chrry-farm.co.il מאמצע מאי ועד סוף ספטמבר (מגוון משתנה של פירות בהתאם לעונה) ש"ח לאדם מגיל שנתיים. 30 ? כמה צומת ווסט לכיוון צפון ("משק לוי- 978 איפה? כביש )waze קטיף עצמי" ב- | [email protected] | 052-4600465 : לפרטים בפייסבוק "משק לוי- שעל" קטיף עצמי אודם מה? במושב אודם אשר בלב יער אודם ולמרגלות ההר, שפע של פירות מיוחדים לקטיף עצמי: מגוון זני דובדבנים מתוקים וחמוצים ופירות יער יפים ובריאים כמו פטל אדום ושחור, אוכמניות, דומדמניות, חזרזר (קריז'ובניק), תותי עץ, תות שדה ועוד. כל פרי לפי מועד הבשלתו. כל הפירות ללא חומרי הדברה וניתן לאכול ישר מהעצים והשיחים. המטע מעוצב כך שכל אחת ואחד בכל גיל יוכלו לקטוף וליהנות , ולאורך חודש יוני (בהתאם לכמות 12.6- מתי? החל מ הפרי) עונת הדובדבנים ופירות היער. 08:30- הקטיף פתוח בכל יום , כולל שבת, בשעות .15:30 בחודש יולי יתקיים קטיף של פירות יער, בימים א' עד .08:30-15:30 ה' (סגור בשבת) בשעות . אכילה חופשית במקום, 3 ש״ח לאדם מגיל 25 ? כמה צילום: עידו רודנברג צילום יערית טובול

ברוח גלילית 15 2022 מאי - יוני 052-2625751 כרמיאל, מגדלי האקדמיה עיצוב שיער טובהל ’ה תסרוקות לכלה ולערב נשים גברים ילדים שימוש בחומרים איכותיים! צביעת שיער והחלקה ללא אמוניה ופורמלין! חדש! צבע אורגני מחומרים טבעיים. חג שבועות שמח אבי ברק פסנתרים וריהוט עתיק מושב ביודפת 052-2472452 פתוח בתיאום טלפוני מראש www.avi-barak.co.il [email protected] קטיף עצמי נווה אטיב מה? קטיף דובדבנים ופירות יער בפינה קסומה למרגלות החרמון. פירות טריים, בריאים וללא ריסוסים! קטיף עצמי נווה אטיב- חוויה משפחתית בטבע. מתי? צפי פתיחה אמצע יוני ובמהלך חודש יולי. שישי , אמצע שבוע וקבוצות 9:00-17:00 , שבת 8:00-15:00 בתיאום מראש (יתכנו שינויים בהתאם למזג האוויר מומלץ להתעדכן לפני ההגעה) Waze איפה? מושב נווה אטיב צפון הגולן מופיע ב ש״ח 20-40 ? כמה 054-8040254 053-2839948 לפרטים ומה שלוקחים הביתה בתשלום לפי משקל. איפה? מושב אודם, צפון הגולן "קטיף עצמי אודם" בוייז . 050-8450962 | 054-2600130 : לפרטים בפייסבוק: קטיף עצמי www.katifodem.co.il| אודם קטיף עצמי משק לוי מה? קטיף עצמי של פירות יער ופירות אקזוטיים. במקום תוכלו למצוא קטיף, קפיטריה עשירה, שולחנות ופינות ישיבה, פינת חי ופינת משחקים לילדים, חניה מסודרת ושירותים. בימים א'-ו' (לא כולל שבת), 1.6.22 - מתי? החל מה .8:30-15:00 : בשעות קטיף עצמי אל רום מה? קטיף עצמי אל-רום ממוקם בלב עמק הבכא, במקום הכי גבוה בארץ. הקטיף באל-רום הינו ייחודי זני דובדבנים 12 לארץ ישראל, והוא מציע מגוון של מהמיוחדים, המתוקים והגדולים שיש לעולם להציע. מלבד חווית הקטיף הייחודית והפסטורלית ייהנו האורחים ממגוון פינות ישיבה מוצלות, קפיטריה עשירה, פיתה דרוזית ועוד אטרקציות משתנות. בנוסף במקום תהיה מכירה של שתילי פירות יער, זנים מיוחדים המותאמים למגוון אזורים בארץ, ועוד המון פירות יער ארוזים למכירה. 9:00- , בימים א' עד שבת בשעות 10.6- מתי? החל מ 16:00 צילום:ארז מונצש צילום: מרקוס גלנטה

ברוח גלילית 16 2022 מאי - יוני צילום: גלעד הר שלג מזי וורצל סיפורה של מסעדת אסדו בר, בקיבוץ אלונים בעמק יזרעאל, היא סיפורה של משפחה אחת, שעלתה לארץ שנה מאורוגוואי, ומביאה אלינו מסורת 25 – לפני כ רבת שנים, של אהבה, חדווה לבשר, ואירוח חם ולבבי. הכול התחיל כשאמא ריינה רויזנר חלמה על מסעדה קטנה שתביא את הניחוחות של הבית שבו חיו עד שעלו ארצה. בעלה מיגל שעסק בייבוא מוצרי שנה, כשכול 20 אופטיקה, הגשים את חלומה ולפני המשפחה נרתמת לעזרתה, נפתחה מסעדת אסדו בר, תחילה כצריף קטן בפאתי הקיבוץ, שתארח רק בימי שבת, בקונספט של שירות עצמי, המציע בופה סלטים טריים, ובשר איכותי שנצלה על המנגל, ובעיקר אווירה חמה ומשפחתית שתעביר לסועדים את אורוחות חייהם בדרום אמריקה. שמונה שנים הקונספט הזה החזיק עד שהחליטו להעתיק את מקומה אל לב הקיבוץ, ולפתוח מסעדה של ממש. בינתיים ריינה ומיגל פרשו מניהולה, והשאירו את המסעדה לשני בניהם, הדור השני, דמיאן וסבסטיאן שמנצחים על הכול במסירות ואהבה. המסעדה שפתוחה רק שלושה ימים בשבוע: חמישי, שישי ושבת, מציעה לסועד חוויה קרניבורית דרום במסעדת אסדו בר בקיבוץ אלונים, של משפחת רויזנר האורוגוואית תמצאו חוויה קרניבורית של גאוצ'ואים, עם נתחי אסאדו ענקיים שנצלים על שיפודים בצורת קרוס (שיטת צלייה ארגנטינאית), למשך שמונה שעות על גחלי עצי הדרים, ובעיקר אווירה חמה, משפחתית ומזמינה, שתיקח אתכם היישר לדרום אמריקה, ממש כאן ליד הבית אמריקאית הכי מסורתית שיש, עם נתחי בשר שלמים ומובחרים, כשגולת הכותרת של המסעדה הם נתחי האסאדו הענקיים, שמונחים על שיפודים ענקים, (אסאדו על הצלב – שיטת צלייה ארגנטינאית), לצלייה איטית, שנמשכת שמונה שעות, מעל גחלים העשויים שבבי עצי הדרים, שמעניקים טעם וארומת עישון שמשבחת את הבשר, ולאחר מכן מונחים על (המנגל המסורתי). הצלייה האיטית משווה Parilla לבשר את הרכות והנימוחות כשנותנים לשומן שלו להישרף ולהגיר את נוזליו על הנתח. נתחי הבשר השלמים שמוצעים הן מזן אנגוס ועגלות מעורבות כמו: אנטריקוט, פיקניה, שייטל, פילה, סינטה, וטלה המגיעים מרמת הגולן, ומעת לעת מוצעים גם מנות ספיישל מפרה מבכירה (טיבון עגל). למנות ראשונות ש״ח); קרואסון עם בשר 52( מציעים שם: שקדי עגל ש״ח); פרובולונה – גבינה איטלקית 48( קורנביף מותכת על האש עם אורגנו, ומוגשת בפרובולונרה - ש״ח); 49( ,' צלחת שרינג מיוחדת, בליווי פיתה קראנץ ש״ח). 39( וצ'וריסוס במתכון מסורתי של אבא מיגל גר' בצלייה 400 בעיקריות נתחי בשר כמו: אסאדו עגל 300 ש״ח); נתח אנטריקוט פרימיום 129( , מסורתית ש״ח). 144( ' גר 250 ש״ח); נתח פילה בקר 129( ' גר כל המנות העיקריות מוגשות עם סלטי פתיחה טריים המוכנים במקום, ותפו"א על האש. בגזרה הקרניבורית המסורתית מוצעות המנות המעורבות שמתאימות לזוג או ארבעה סועדים, ומוגשות על מנגל אישי אל השולחן, ומלוות בסלטי פתיחה, ותפו"א על האש. גר' כולל: שתי נקניקיות 900 מעורב דה לה קאסה צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט, ואסאדו בליווי מתבל גרם כולל: נקניקיות 1200 צ'ימיצ'ורי; מעורב קרניבורי צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט, סטייק סינטה, ואסאדו. על הקינוחים אחראית אמא ריינה ואפשר למצוא שם את הפלאן (פודינג על בסיס קרמל מוגש עם ריבת ש״ח); אלפחורס 39( ש״ח); קרם ברולה 34( .) חלב 44 קליינטה מצופה שוקולד מוגש עם גלידת וניל ( ש״ח); ופרפה חלווה (פרווה), עם פיסטוק ושומשום ש״ח). לצד הבשר ניתן יהיה לשתות יין ארגנטינאי 36( משובח מזן ענבי מלבק וקברנה סוביניון. המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי עם נגיעות עץ, גינה רחבת ידיים, וברקע מתנגנת לה מוזיקה דרום אמריקאית מקפיצה שעושה נעים בלב, ושלוקחת את הסועד אל ערבות דרום אמריקה היפה. במקום ניתן איש עם תפריט 120 לערוך אירועים אינטימיים עד המותאם ללקוח. מסעדת אסדו בר, קיבוץ אלונים, שעות פתיחה: ה', ו': עד שנגמר הבשר, 12:00 : ; שבתות וחגים 12:00-22:00 www.asadobar.co.il ;0544200291 : טל' להזמנות די . אן . אי י עם בשר

RkJQdWJsaXNoZXIy NDU2MA==