מגזין ברוח גלילית | גליון 172 | מאי-יוני 2022

ברוח גלילית 16 2022 מאי - יוני צילום: גלעד הר שלג מזי וורצל סיפורה של מסעדת אסדו בר, בקיבוץ אלונים בעמק יזרעאל, היא סיפורה של משפחה אחת, שעלתה לארץ שנה מאורוגוואי, ומביאה אלינו מסורת 25 – לפני כ רבת שנים, של אהבה, חדווה לבשר, ואירוח חם ולבבי. הכול התחיל כשאמא ריינה רויזנר חלמה על מסעדה קטנה שתביא את הניחוחות של הבית שבו חיו עד שעלו ארצה. בעלה מיגל שעסק בייבוא מוצרי שנה, כשכול 20 אופטיקה, הגשים את חלומה ולפני המשפחה נרתמת לעזרתה, נפתחה מסעדת אסדו בר, תחילה כצריף קטן בפאתי הקיבוץ, שתארח רק בימי שבת, בקונספט של שירות עצמי, המציע בופה סלטים טריים, ובשר איכותי שנצלה על המנגל, ובעיקר אווירה חמה ומשפחתית שתעביר לסועדים את אורוחות חייהם בדרום אמריקה. שמונה שנים הקונספט הזה החזיק עד שהחליטו להעתיק את מקומה אל לב הקיבוץ, ולפתוח מסעדה של ממש. בינתיים ריינה ומיגל פרשו מניהולה, והשאירו את המסעדה לשני בניהם, הדור השני, דמיאן וסבסטיאן שמנצחים על הכול במסירות ואהבה. המסעדה שפתוחה רק שלושה ימים בשבוע: חמישי, שישי ושבת, מציעה לסועד חוויה קרניבורית דרום במסעדת אסדו בר בקיבוץ אלונים, של משפחת רויזנר האורוגוואית תמצאו חוויה קרניבורית של גאוצ'ואים, עם נתחי אסאדו ענקיים שנצלים על שיפודים בצורת קרוס (שיטת צלייה ארגנטינאית), למשך שמונה שעות על גחלי עצי הדרים, ובעיקר אווירה חמה, משפחתית ומזמינה, שתיקח אתכם היישר לדרום אמריקה, ממש כאן ליד הבית אמריקאית הכי מסורתית שיש, עם נתחי בשר שלמים ומובחרים, כשגולת הכותרת של המסעדה הם נתחי האסאדו הענקיים, שמונחים על שיפודים ענקים, (אסאדו על הצלב – שיטת צלייה ארגנטינאית), לצלייה איטית, שנמשכת שמונה שעות, מעל גחלים העשויים שבבי עצי הדרים, שמעניקים טעם וארומת עישון שמשבחת את הבשר, ולאחר מכן מונחים על (המנגל המסורתי). הצלייה האיטית משווה Parilla לבשר את הרכות והנימוחות כשנותנים לשומן שלו להישרף ולהגיר את נוזליו על הנתח. נתחי הבשר השלמים שמוצעים הן מזן אנגוס ועגלות מעורבות כמו: אנטריקוט, פיקניה, שייטל, פילה, סינטה, וטלה המגיעים מרמת הגולן, ומעת לעת מוצעים גם מנות ספיישל מפרה מבכירה (טיבון עגל). למנות ראשונות ש״ח); קרואסון עם בשר 52( מציעים שם: שקדי עגל ש״ח); פרובולונה – גבינה איטלקית 48( קורנביף מותכת על האש עם אורגנו, ומוגשת בפרובולונרה - ש״ח); 49( ,' צלחת שרינג מיוחדת, בליווי פיתה קראנץ ש״ח). 39( וצ'וריסוס במתכון מסורתי של אבא מיגל גר' בצלייה 400 בעיקריות נתחי בשר כמו: אסאדו עגל 300 ש״ח); נתח אנטריקוט פרימיום 129( , מסורתית ש״ח). 144( ' גר 250 ש״ח); נתח פילה בקר 129( ' גר כל המנות העיקריות מוגשות עם סלטי פתיחה טריים המוכנים במקום, ותפו"א על האש. בגזרה הקרניבורית המסורתית מוצעות המנות המעורבות שמתאימות לזוג או ארבעה סועדים, ומוגשות על מנגל אישי אל השולחן, ומלוות בסלטי פתיחה, ותפו"א על האש. גר' כולל: שתי נקניקיות 900 מעורב דה לה קאסה צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט, ואסאדו בליווי מתבל גרם כולל: נקניקיות 1200 צ'ימיצ'ורי; מעורב קרניבורי צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט, סטייק סינטה, ואסאדו. על הקינוחים אחראית אמא ריינה ואפשר למצוא שם את הפלאן (פודינג על בסיס קרמל מוגש עם ריבת ש״ח); אלפחורס 39( ש״ח); קרם ברולה 34( .) חלב 44 קליינטה מצופה שוקולד מוגש עם גלידת וניל ( ש״ח); ופרפה חלווה (פרווה), עם פיסטוק ושומשום ש״ח). לצד הבשר ניתן יהיה לשתות יין ארגנטינאי 36( משובח מזן ענבי מלבק וקברנה סוביניון. המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי עם נגיעות עץ, גינה רחבת ידיים, וברקע מתנגנת לה מוזיקה דרום אמריקאית מקפיצה שעושה נעים בלב, ושלוקחת את הסועד אל ערבות דרום אמריקה היפה. במקום ניתן איש עם תפריט 120 לערוך אירועים אינטימיים עד המותאם ללקוח. מסעדת אסדו בר, קיבוץ אלונים, שעות פתיחה: ה', ו': עד שנגמר הבשר, 12:00 : ; שבתות וחגים 12:00-22:00 www.asadobar.co.il ;0544200291 : טל' להזמנות די . אן . אי י עם בשר

RkJQdWJsaXNoZXIy NDU2MA==