מגזין ברוח גלילית | גליון 172 | מאי-יוני 2022

ברוח גלילית 23 2022 מאי - יוני גורמה גלילי חג שבועות שמח! השף רוסלאן יגודייב הינו הבעלים של חברת קייטרינג הכוללת בניית תפריט בהתאמה אישית, אספקה של כל הציוד וכוח האדם הדרוש לאירוע מוצלח, chefruslan.com . התמחות מיוחדת בהפקת אירועים בטבע קרמבל תותים עם נקטרינות וגבינת מסקרפונה רגע לפני שהתותים עוזבים אותנו לטובת הנקטרינות ושאר פירות הקיץ, נשלב ביניהם לקינוח מדהים. כשהוא יוצא מהתנור - אי אפשר לעמוד בפיתוי. החומרים למלית: גרם גבינת מסקרפונה 250 כוס תותים שטופים וחתוכים לקוביות 1 כוס נקטרינות חתוכים לקוביות 1 קורט קינמון כוס סוכר חום 1/2 מקל וניל 1 לשטרויזל גרם חמאה חתוכה לקוביות 200 כוסות קמח 2 כפית מלח 1/4- כ כוס סוכר 1/2 אופן הכנה מניחים בסיר קטן את חומרי המלית ומבשלים על אש דקות עד לריכוך קל של הפירות ומצננים. 5- קטנה כ :לשטרויזל במעבד מזון עם וו גיטרה מניחים את הקמח, החמאה והסוכר, מערבבים במהירות בינונית עד לקבלת פתיתי .בצק קטנים. לצנן כשעתיים מפזרים מהשטרויזל בכלי חסין חום, (אפשר כלי חרס קטן להגשה במנות אישיות), מרפדים את תחתית הכלי בגובה של כס"מ, שמים שכבה דקה של כחצי ס"מ גבינת מסקרפונה. מניחים מהמלית בגובה של כס"מ וחצי ומניחים שכבה נוספת של השטרויזל. מעלות במשך 180- אופים בתנור שחומם מראש ל כחצי שעה. בהגשה לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש בליווי גלידת וניל. סלט ראשד, עלי בייבי עם ענבים וגבינת רוקפור סלט חלבי, וקל להכנה החומרים צרור עלי ראשד שטופים חופן תערובת עלי בייבי שטופים כוסות ענבים בשני צבעים 2 בצל סגול פרוס לטבעות גרם גבינת רוקפור מגורדת 100- כ לרוטב: כוס שמן זית 1/3 כפות שמן שומשום 2 מיץ לימום מלימון אחד גדול מלח ופלפל שחור לפי הטעם קורט סומק אופן הכנה מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, יוצקים על הסלט ומערבבים. מוסיפים מעל גבינה מגורדת. מאפה פילו עם בטטות, מבחר גבינות ואגוזי מלך קלויים החומרים בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 2 תפו"א מבושל וקלוף 1 גרם חמאה 100 גרם פרמזן מגורד 100 גרם פתיתי גבינת עמק צהובה 100 גרם גבינת כנען 100 קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים 100 חבילת בצק פילו מופשר מעט שמן זית למריחת הבצק אופן הכנה אופים את הבטטות בתנור עד לריכוך, מועכים לפירה יחד עם תפו"א, מתבלים, מוסיפים את החמאה ומצננים. מוסיפים לפירה את אגוזי המלך והגבינות ומערבבים לתערובת אחידה. עלים 3- מניחים את בצק הפילו על משטח עבודה, כ אחד על השני, מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית, מניחים מהמלית ןמגלגלים לרולדה. מורחים מעט שמן זית, מפזרים מעט פרג/קצח מעלות 180- לקישוט ואופים בתנור שחומם מראש ל דקות. 20 כגבינות, פירות ומה שביניהם לא רק לשבועות, כשמזג האוויר מתחמם, זה הזמן להתחיל להכין מנות וארוחות קלילות יותר

RkJQdWJsaXNoZXIy NDU2MA==